Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPekelně dobré špekáčkové špízky
Albert logoAlbert logo
  • Pekelně dobré špekáčkové špízky
Pekelně dobré špekáčkové špízky

Pekelně dobré špekáčkové špízky

Snadné
16-30 minut
5/5
Česká
Grilování
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Špekáčky BIO 4 ks
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Žampiony 8 ks
  • Kukuřice předvařená 2 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Paprika zelená 1 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Citron 1 ks
  • Oregano sušené 2 člž
  • Česnek sušený 1/2 člž
  • Paprika mletá sladká 1 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Špekáčky BIO 4 ks
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Žampiony 8 ks
  • Kukuřice předvařená 2 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Paprika zelená 1 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Citron 1 ks
  • Oregano sušené 2 člž
  • Česnek sušený 1/2 člž
  • Paprika mletá sladká 1 člž
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
Dřevěné špejle namočte do vody alespoň na 30 minut, aby se předešlo jejich spálení na grilu.
2
Všechnu zeleninu dobře očistěte a nakrájejte na rovnoměrně stejné části. Začněte skládat jednotlivé špízy vrstvením nakrájeného špekáčku, kousku kukuřice, papriky, půlky žampionu, kousku jarní cibulky a opakujte, dokud není každý špíz plný a všechny ingredience nejsou spotřebovány. Každou stranu špízů potřete slunečnicovým olejem, aby se nelepily na gril.
3
Grilujte z každé strany 6–8 minut, dokud špekáček není propečený a zelenina měkká a lehce opečená. Na grilu také ogrilujte rozříznutý citron.
4
Zatímco špízy dále grilujete, v malém rendlíku na mírném ohni zahřejte 2 lžičky oregana, ½ lžičky sušeného česneku a 2 lžíce oleje, dokud olej nezačne vonět česnekem a oreganem. Pak do ochuceného oleje vymačkejte šťávu z grilovaného citronu a promíchejte. Pomocí mašlovačky naneste olej s citronem a oreganem na špízy v poslední minutě grilování. Sejměte špízy, nechte je 2–3 minuty odpočívat a ihned podávejte.
1
Dřevěné špejle namočte do vody alespoň na 30 minut, aby se předešlo jejich spálení na grilu.
2
Všechnu zeleninu dobře očistěte a nakrájejte na rovnoměrně stejné části. Začněte skládat jednotlivé špízy vrstvením nakrájeného špekáčku, kousku kukuřice, papriky, půlky žampionu, kousku jarní cibulky a opakujte, dokud není každý špíz plný a všechny ingredience nejsou spotřebovány. Každou stranu špízů potřete slunečnicovým olejem, aby se nelepily na gril.
3
Grilujte z každé strany 6–8 minut, dokud špekáček není propečený a zelenina měkká a lehce opečená. Na grilu také ogrilujte rozříznutý citron.
4
Zatímco špízy dále grilujete, v malém rendlíku na mírném ohni zahřejte 2 lžičky oregana, ½ lžičky sušeného česneku a 2 lžíce oleje, dokud olej nezačne vonět česnekem a oreganem. Pak do ochuceného oleje vymačkejte šťávu z grilovaného citronu a promíchejte. Pomocí mašlovačky naneste olej s citronem a oreganem na špízy v poslední minutě grilování. Sejměte špízy, nechte je 2–3 minuty odpočívat a ihned podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.