ce-logo-spinner.external.e6434a6e.svg
Sleva 200 Kč celkem na první dva nákupy
Doprava druhý den vždy zdarma
Rozvážíme v Brně, Olomouci, Ostravě a ve Zlíně
Sleva 100 Kč při nákupu nad 1500 Kč
Každý týden nová akční nabídka

Nejste přihlášeni

Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Albertovo menu týdne

Albertovo menu týdne

SUROVINY K NÁKUPU:
750 g kuřecích křídel Albertovo čerstvé
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1 česnekový dip Albert
4 plátky Mistrovského chleba z Albertova pekařství


SUROVINY ZE SPÍŽE:
100 ml pikantní chilli omáčky sriracha
20 g másla
30 g cukru krupice
1 lžička sušeného česneku
1 lžička sušené cibule

BUFFALO OMÁČKA

SUROVINY ZE SPÍŽE:
460 ml oleje
1 lžička mleté pálivé papriky
sůl, pepř
2 lžíce hladké mouky
½ lžičky prášku do pečiva

POSTUP:
1. Vyjměte z balení kuřecí křídla, opláchněte je, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na jednotlivé porce v kloubech. Konce křídel využijte na vývar do polévky. Větší kusy křídel rozdělte ještě na dvě části v kloubu. V míse smíchejte 60 ml oleje spolu se lžičkou mleté pálivé papriky, osolte a opepřete a nechte 60 minut odležet v lednici.

2. Do jiné mísy vsypte 2 lžíce hladké mouky, ½ lžičky prášku do pečiva a promíchejte. V mouce obalte marinovaná křídla a dejte je na talíř. 

3. V hrnci rozpalte 400 ml oleje, postupně v něm křidélka osmažte z obou stran po dobu 3 minut dozlatova a poté vyjměte na papírovou utěrku.

4. Očistěte 2 mrkve a 2 stonky řapíkatého celeru. Nakrájejte je na hranolky o délce 8 cm. Zeleninu položte na servírovací talíř, doprostřed dejte česnekový dip Albert. Podávejte se 4 krajíci Mistrovského chleba. Dobrou pikantní chuť!

 

POSTUP NA  BUFFALO OMÁČKU:

Do rendlíku vlijte 100 ml pikantní omáčky, přidejte 20 g másla, 30 g cukru, lžičku sušeného česneku, lžičku sušené cibule a vše přiveďte pomalu k varu.
Omáčku osolte a opepřete, nechte trochu povařit a pak ji přelijte do servírovací misky. Podávejte se smaženými křidélky, která díky omáčce budou ještě pikantnější.

BUDETE POTŘEBOVAT