ce-logo-spinner.external.e6434a6e.svg
Sleva 200 Kč celkem na první dva nákupy
Dovoz vždy zdarma
Rozvážíme v Brně, Olomouci a Ostravě
Každý týden nová akční nabídka

Nejste přihlášeni

Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Receptová inspirace

Receptová inspirace

SUROVINY:

 

  • 4 vejce NP BIO
  • 160 g másla
  • 150 g třtinového cukru NP BIO
  • 150 ml javorového sirupu NP BIO
  • 200 g mouky hladké pšeničné NP BIO
  • 110 g mouky žitné celozrnné NP BIO
  • 6 g prášku do pečiva
  • 100 ml plnotučného mléka NP BIO
  • 1 citron NP BIO
  • 20 g másla na vymazání

BUDETE POTŘEBOVAT

POSTUP:
1. Do misek oddělte zvlášť žloutky a bílky vajec.


2. Ve větší míse utřete změklé máslo spolu se žloutky,
cukrem a javorovým sirupem do pěny.


3. V jiné misce prosejte hladkou a 100 g žitné mouky spolu
se špetkou soli a práškem do pečiva.


4. K připravené máslové směsi postupně zamíchejte střídavě
1/3 mléka a 1/3 moučné směsi. Až vše zapracujete, celou
směs vymíchejte na hladké těsto. Nakonec přisypte
citronovou kůru z očištěného citronu.


 

 

5. Bílky vyšlehejte do sněhu a stěrkou nakonec opatrně
vmíchejte do těsta.


6. Těsto nalijte do beránkové formy o rozměrech 30 × 17 cm
vymazané máslem a vysypané zbylou žitnou moukou
nebo suroviny upravte podle velikosti své formy.


7. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů zhruba
1 hodinu dozlatova. Před vyndáním proveďte test
pomocí špejle. Pokud vytáhnete špejli z těsta čistou
a bez drobečků, beránek je hotový. Po vyndání
nechte ještě asi 10 minut ve formě na chladicí
mřížce odležeta poté beránka vyklopte.